ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σε τι χρησιμεύει η πολύ μικρή πλαϊνή τσέπη που έχουν τα τζιν παντελόνια;!!!

JEANS SMALL POCKETΟι τσέπες στα τζιν παντελόνια είναι συνήθως πέντε. Δύο στη πίσω πλευρά, δύο πλαϊνές αλλά υπάρχει και εκείνη η πέμπτη...Η ορθογώνια, που φαίνεται να «ξεπηδά» μέσα από την δεξιά, πλαϊνή. Τι εξυπηρετεί όμως αυτή η «κλασσική» πλέον πέμπτη τσέπη που φαίνεται μας σύστησε ο Levi Strauss και αντέγραψαν οι περισσότεροι σχεδιαστές jeans;
Προφανώς την ίδια απορία έχουν και άλλοι. Έτσι κάποιοι σκέφτηκαν να θέσουν το ερώτημα στο Quora και αμέσως ειδικοί επί των jeans έσπευσαν να δώσουν τη δική τους απάντηση.
Η χρήστης Renata Janoskova φαίνεται πως είχε τη σωστή: η πέμπτη τσέπη, είναι «τσέπη ρολογιού» (watch pocket), κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το μέγεθός της- ή τουλάχιστον το αρχικό, κλασικό μέγεθος, αφού πλέουν υπάρχουν αρκετές παραλλαγές.
Όπως εξήγησε κ.Janoskova ο Levi Strauss, έραψε αυτήν τσέπη για να διευκολύνει τους cowboys: «οι γελαδάρηδες συνήθως τοποθετούσαν τα ρολόγια τους στην άκρη μιας αλυσίδας και τα τοποθετούσαν στην τσέπη του γιλέκου. Προκειμένου να μην σπάνε, ο Levis εισήγαγε αυτή την μικρή τσέπη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου