ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

YouTube: Γιατί «κόβει» βίντεο διάσημων τραγουδιστών όπως η Adele!!!

Παρελθον θα αποτελούν σύντομα από το YouTube τα μουσικά βίντεο διάσημων καλλιτεχνών, όπως η Adele και οι Radiohead.
Αφορμή, το γεγονός ότι οι ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες που τους εκπροσωπούν αρνούνται να αποδεχτούν τους όρους της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας streaming που ετοιμάζεται να λανσάρει η δημοφιλής υπηρεσία.
YouTube: Γιατί «κόβει» βίντεο διάσημων τραγουδιστών όπως η AdeleΣημειώνεται ότι το YouTube δεχόταν παράπονα από εκατομμύρια χρήστες για τις διαφημίσεις που προηγούνται των βίντεό της. Ως εκ τούτου, η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία όπου οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν μουσικά βίντεο χωρίς διαφημίσεις καταβάλλοντας όμως και το ανάλογο αντίτιμο.
Οι τρεις μεγάλες δισκογραφικές, Universal, Sony και Warner, έχουν έρθει σε συμφωνία με το YouTube, για τους νέους όρους της νέας μουσικής συνδρομητικής υπηρεσίας.
Ωστόσο, πολλές ανεξάρτητες εταιρείες χαρακτηρίζουν ως κακούς τους όρους αυτούς, μιλώντας για ολέθριο λάθος.
Η διαμάχη αυτή έχει ως αποτέλεσμα τα βίντεο των καλλιτεχνών τους να κινδυνεύουν να αποσυρθούν άμεσα από την υπήρεσία.
Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι εάν δεν επέλθει συμφωνία με τις ανεξάρτητες δισκογραφικές για τους όρους συμμετοχής τους στη νέα υπηρεσία, τα βίντεο πολλών διάσημων ονομάτων θα πάψουν σύντομα να φιλοξενούνται στην υπηρεσία.
Το BBC υποστηρίζει ωστόσο ότι το YouTube θα αφήσει ανέπαφα τα βίντεο των ανεξάρτητων καλλιτεχνων σε κανάλια όπως το Vevo και θα επιβάλλει τον αποκλεισμό βίντεο των οποίων η αποκλειστική εκμετάλλευση ανήκει στις ανεξάρτητες εταιρείες, όπως live και ακουστικές περφόρμανς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου