ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

A. Σαμαράς: Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση!!!



Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε μέσω μαγνητοσκοπημένης τηλεοπτικής του δήλωσης ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Πρόκειται για μια πιλοτική εφαρμογή του μέτρου το οποίο θα ισχύσει έως την 31η Δεκεμβρίου προκειμένου στη συνέχεια να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο πρωθυπουργός η επιτυχία του μέτρου θα εξαρτηθεί από τους ίδιους ανθρώπους της αγοράς οι οποίοι θα πρέπει «όλοι να κόβουν αποδείξεις».

«Αντίθετα απ΄ ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, έχουμε πετύχει τους στόχους», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αν το μέτρο πετύχει, θα ανοίξει το δρόμο για τη συνολική αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, αρκεί - όπως είπε - να παταχθεί η φοροδιαφυγή. «Για πρώτη φορά, όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλλουμε θετικές αλλαγές», σημείωσε.

«Για αυτή την απόφαση βασίστηκα σε εσάς. Βασίστηκα στο φιλότιμο του Έλληνα. Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε και να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των φόρων. Χαμηλότεροι φόροι αλλά να πληρώνουν όλοι», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η μείωση του ΦΠΑ εστίασης αφορά όλο τον κλάδο της εστίασης και όχι μόνο ταβέρνες και εστιατόρια αλλά και κάθε είδους σερβιριζόμενο και πωλούμενο προϊόν από κυλικεία, σαντουιτσάδικα, φούρνους, υπηρεσίες παράδοσης φαγητού κατ’ οίκον (delivery) κ.ά. 

Πετύχαμε τους στόχους
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει τους στόχους και έτσι δεν θα χρειαστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί για το 2014, όπως η μείωση των συντάξεων και των μισθών των στρατιωτικών και η έκτακτη εισφορά στους τζίρους των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ. Χρειάστηκε, όμως, γι΄ αυτό να αναλάβει προσωπικά - σύμφωνα με τον ίδιο - τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία εξακολουθεί να είναι ακόμη και τώρα δύσπιστη για την αποτελεσματικότητα του μέτρου. 

«Με τη μείωση στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και περισσότερα έσοδα θα πάρει το κράτος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, αναφέρθηκε επικριτικά σε όσους, όπως είπε, απαξιώνουν το έργο της κυβέρνησης. «Δεν θα μας εμποδίσουν φωνές ή σκοπιμότητες γαντζωμένες στο χθες, που έχουν συμφέρον να παραμείνει η χώρα κολλημένη στο χθες», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος βλέπει πολύ διαφορετικά την Ελλάδα σήμερα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο.

«Δύναμή μας είναι η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα που φτιάχνουμε χωρά όλους. Ακόμη και τους αντιπάλους μας. Ενώ το χθες που αφήνουμε πίσω μας, δεν χωρά πια κανέναν. Ούτε εκείνους που το υπερασπίζονται», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Γ. Μαυραγάνης: Στο χέρι μας να μονιμοποιηθεί

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης με παρέμβαση του στη Βουλή τόνισε ότι: «Στο προηγούμενο πρόγραμμα οικονομικής  πολιτικής για πρώτη φορά μπήκε η πρόβλεψη μείωσης φορολογικών συντελεστών εάν η χώρα επιτύγχανε τους δημοσιονομικούς της στόχους. Υπήρξε συστηματική και μεθοδική εργασία. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα ότι, μετά από αυτή την προσπάθεια και την προσωπική προσπάθεια του ιδίου του Πρωθυπουργού, επιτυγχάνεται μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης από 23% στο 13% για πέντε μήνες.

Αυτό, όμως, που έχει τεράστια σημασία είναι όλοι μας να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη συμμόρφωση, που σημαίνει αύξηση των εσόδων και με τη σταθερή και συνεχή δημοσιονομική ισορροπία θα μας φέρει τους χαμηλότερους συντελεστές όπως έγινε σήμερα. Και κάτι άλλο που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η πεντάμηνη περίοδος εφόσον επιτύχει το εγχείρημα θα συνεχιστεί. Αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Είναι πεντάμηνη περίοδος, αλλά είναι στο χέρι μας να γίνει σε μόνιμη βάση. Νομίζω ότι ήταν αίτημα όλων. Και είναι αίτημα που έχει έρθει σε μία ευτυχή κατάληξη».



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου