ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σπ. Θεοδωρόπουλος της Chipita, Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς"!!!


Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2011αναδείχτηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, σε τελετή που οργανώθηκε από την Ernst & Young Ελλάδος, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Ο κ. Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ασχολούμενος από το 1976 με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, τη Recor A.E. Το 1981, ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της ALIGEL, μιας εισαγωγικής εταιρείας ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών και το 1986 έγινε διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΕRIA, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού.

Την ίδια χρονιά, εξαγόρασε το 50% των μετοχών της CHIPITA, τότε εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια), και το 1989 εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50%. Τα επόμενα 16 έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύεται με τη ΔΕΛΤΑ, δημιουργώντας τη VIVARTIA, και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράζεται από τη MIG. Το καλοκαίρι του 2010 ο κ. Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Ελληνες επιχειρηματίες εξαγοράζει εκ νέου την Chipita από τον όμιλο της MIG. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ της Τιτάν και του ΣΕΒΤ. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της ένωσης εισηγμένων εταιρειών, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επίσης βραβεύτηκαν και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών μετά από απόφαση της 9μελούς Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο. Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

Η κ. Λιλή Περγαντά, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος, Power Health Hellas ΑΕΒΕ, έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας».

-Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, Chipita A.E., έλαβε το βραβείο «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας».

-Ο κ. Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, ΚΡΙ ΚΡΙ Βιομηχανία Γάλακτος, έλαβε το βραβείο «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας».

-Ο κ. Δημήτρης Κοίλιαρης, αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, SABO ΕΛΛΑΣ Α.Ε., έλαβε επίσης το βραβείο «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας».

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ως Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 50 περίπου χώρες, στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2012 στο Monte Carlo.



πηγη   http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου