ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Βρήκαν τον τάφο της Mona Lisa


mina lisa Βρήκαν τον τάφο της Mona LisaΤην τελευταία κατοικία της  Lisa Gherardini Del Giocondo, της γυναίκας που κρύβεται πίσω από τον διάσημο πινάκα του Leonardo Da Vinci, Mona Lisa ισχυρίζονται ότι βρήκαν Ιταλοί ερευνητές.
Η κρύπτη ανακαλύφθηκε μετά από έρευνα δύο εβδομάδων σε  ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι από εμπειρογνώμονες που χρησιμοποίησαν αρχαίους χάρτες και έγγραφα.
Η κρύπτη βρέθηκε κάτω από το δάπεδο της μονής της  St Ursula στη Φλωρεντία. Οι ερευνητές αφού αφαίρεσαν το τσιμέντο έφεραν στο φως ένα στρώμα αρχαίων τούβλων.
Ο καθηγητής Vinceti  δήλωσε στην Βρετανική Daily Telegraph: “Κάτω από το βωμό  έχουμε βρει  δύο κρύπτες, η μια  μεγαλύτερη  από το άλλη και θεωρούμε ότι  μια από αυτές είναι ο τάφος της Lisa Gherardini” και πρόσθεσε “Έχουμε  ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα  πρέπει να εργαστούμε  μερικές μέρες ακόμα πριν φτάσουμε στον τάφο και να τον  ανοίξουμε  για να πάρουμε τα οστά”
“Στην αρχή ένιωθα φρίκη , αλλά τώρα είμαι γοητευμένος. θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρον να ψάχνω που είναι η τελευταία κατοικία ενός εκ των προγόνων μου”, αναφέρει ο Vinceti.
Παρόντες στην ανασκαφή ήταν και Natalia Gucciardini Strozzi, πρόγονος της  Gherardini. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η  Gherardini πέθανε το 1542 και ήταν σύζυγος ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού  του Francesco del Giocondo.
Η ομάδα έχει βρει μέχρι τώρα κάποια όμορφα κομμάτια αγγειοπλαστικής. Ο στόχος της ανασκαφής είναι να συγκρίνουν οι επιστήμονες το DNA  της  Gherardini με δυο από τα παιδιά της τα οποία είναι θαμμένα στη εκκλησιά Santissima Annunziata της Φλωρεντίας και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να συγκρίνουν το πρόσωπό της με αυτό του πίνακα του Da Vinci.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου