ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ:

heliastheo96@gmail.com

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Συμπληρώνονται 26 χρόνια από την τραγωδία του Χέιζελ!!!

Λίγες ώρες μετά το χθεσινό συναρπαστικό και λαμπερό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η μνήμη γυρνά 26 χρόνια πίσω, στις 29 Μαΐου του 1985 και σε μία από τις πιο σκοτεινές, τις πιο οδυνηρές ημέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: στον ματωμένο τελικό του – τότε - Κύπελλου Πρωταθλητριών, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Γιουβέντους στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελών. Η γιορτή μετατράπηκε σε θρήνο εξαιτίας της μανίας των διαβόητων Άγγλων χούλιγκανς. 

Πριν καν αρχίσει ο αγώνας, οι χούλιγκανς έδειξαν τις επιθετικές διαθέσεις τους. Κινήθηκαν προς τους φιλάθλους της Γιουβέντους, οι οποίοι προσπαθώντας να αποφύγουν τους Άγγλους στριμώχτηκαν στο άκρο μιας κερκίδας του παλιού – και ακατάλληλου, όπως αποδείχθηκε – σταδίου. Η πίεση ήταν τέτοια, που ο τοίχος στην άκρη της κερκίδας κατέρρευσε οδηγώντας σε φρικτό θάνατο 39 φιλάθλους, ανάμεσά τους και παιδιά που ετοιμάζονταν να χαρούν τον αγώνα της ομάδας τους. 

Ο αγώνας, που κανείς δεν θέλει να θυμάται, έγινε, μόνο και μόνο για να αποφευχθεί περισσότερη βία…

Η τραγωδία οδήγησε την ΟΥΕΦΑ στην απόφαση του αποκλεισμού των αγγλικών ομάδων από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πέντε χρόνια. Όμως η πληγή του Χέιζελ χάσκει ακόμη στην καρδιά του ποδοσφαίρου… 




ΠΗΓΗ: NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου